جلسه نقد و بررسی "پرسپولیس"
نوشته شده به وسیله ی بازیگر در تاریخ 88/2/25:: 5:33 صبح
در جلسهی نقد و بررسی "پرسپولیس" مطرح شد:
بخشهای از واقعیت بههمراه تخیلات متعدد به تصویر درآمده است ...
دکتر مجید حسینیزاد معتقد است: انیمیشن «پرسپولیس» بههیچ عنوان سیاسی نیست و فقط در فضای سیاسی خلق شده است، بنابراین نمایش چنین فیلمهایی در مجامع عمومی مانع تاثیرات منفی آنها خواهد شد.
مسئول تامین برنامههای شبکه سوم که به عنوان کارشناس در جلسهی نقد و بررسی این فیلم روز گذشته ـ 23 بهمن ماه ـ در فرهنگسرای رسانه سخن میگفت، ادامه داد:
«پرسپولیس» بیش از آنکه یک فیلم «اتوبیوگرافی» باشد، فیلمی «اتونیکشن» (بیان موضوعی واقعی با استفاده از تخیلات) است که همانند هر اثر دیگری در ناخودآگاه سازندهاش ریشه دارد و مواردی به صورت غیرارادی و ناخواسته در آن شکل گرفته است.
در بخش دیگری از این نشست، حسینیزاد با بیان اینکه فیلمساز این فیلم شناخت و درک درستی از جامعه خود نداشته است، تصریح کرد: در قسمتی از فیلم مفهومی مثل کلید شهادت جنبه مادی و ابزاری یافته است و اینگونه تصویرسازیها شاهدی بر این ادعا است.
او با اشاره به موضوع فیلم گفت: در این فیلم ساتراپی با مهارت و چیرهدستی خاصی درونیات خود را به تصویر کشیده است و همین مسئله موجب شده او افرادی را که متعلق به طبقه خود او هستند، سفید و بقیه اقشار جامعه را سیاه و زشت و اکثرا هم شکل و همسان نشان بدهد.
به گزارش ایسنا، حسینیزاد با اعتقاد بر اینکه در این فیلم کارگردان نه تنها با اسلام، بلکه با مسیحیت نیز مشکل دارد و به نوعی رفتاری دین ستیز ارایه میکند، ادامه داد: اصولا یکی از دلایل سیاه و سفید بودن این انیمیشن نیز ریشه در همین مسئله دارد، چرا که بدین وسیله میتوان خیر و شر را به خوبی به تصویر کشید.
حسینیزاد با تاکید بر این نکته که گاه برخوردهای نادرست و افراطی افراد در شکلگیری چنین تفکراتی نقش بسزایی دارند، عنوان کرد: «پرسپولیس» میتواند به مراتب خطرناکتر از فیلمی مثل 300 باشد، چرا که در این فیلم بخشهایی از واقعیت به همراه تخیلات متعدد به تصویر کشیده شده است.
بنا بر این گزارش، در جلسه دوم این نشست روز پنجشنبه بیست و پنجم بهمن ماه راس ساعت 18 قرار است، حسین معززینیا «پرسپولیس» را مورد نقد و بررسی قرار دهد.
(مریم مجیدی)
کلمات کلیدی :